Posted on

Általános Segédlet Elektromos Kerékpárokhoz

Polymobil Elektromos Kerékpár

Minden alkalommal mikor átadunk egy elektromos kerékpárt boldog új tulajdonosnak rendre elszoktuk mondani a legfontosabb instrukciókat a használatához. Ezek az utasítások minden tekintetben nagyon fontosak hiszen az elektromos kerékpár hosszú élettartamát csak ezen rendeltetésszerű használata mellett lehet garantálni.
Az Elektromos Kerékpár nevében önmagában benne van a jármű lelkének a definíciója: Elektromosság. Benzinüzemű járművekkel ellentétben itt az energia teljesen másféleképpen érkezik: méghozzá az akkumulátorból.

Jelenleg az elektromos kerékpárokat kétféle akkumulátor típusban forgalmazzuk:

1. Zárt savas akkumulátorral meghajtott elektromos kerékpárok
2. Litium Ionos akkumulátorral meghajtott elektromos kerékpárok

Az első (zárt savas) típusú elektromos kerékpárok már régebb óta vannak a piacon. Járműfüggő, hogy ezekből mennyi van abban a bizonyos akkupakkban. A 36V-os rendszerben 3 darab van sorba kötve (3x12V) a 48V-osban pedig 4 darab akkumulátort találunk. Ezen felül megkülönböztetjük a 12Ah és 20Ah –os teljesítményű akkumulátorokat. Rendszerint a kisebb Ah kapacitás elektromos kerékpárokra jellemező míg a nagyobb Ah pedig elektromos robogókban illetve elektromos rokkantkocsikban található.
Élettartamát tekintve 2-4 év ami a zárt savas akkumulátorokat illeti de ez természetesen nagyban függ a használattól. Amennyiben intenzív napi használatban van egész évben (pl. munkahelyre közlekedünk vele napi szinten) úgy a töltés gyakoriság és folyamatos használat miatt az élettartam is rövidebb lesz.

A Litium Ionos akkumulátorok már a modernebb technológiát képviselik. Élettartamukat tekintve jóval több töltést és életévet bírnak ki. Kétségtelen tehát, hogy ár tekintetében ez a fajta akkumulátor magasabb árkategóriát képvisel.

Mind a két akkumulátor típusnál nagyon fontos, hogy sem a hideg sem pedig a teljes lemerítés nem használ neki. Mi több fogalmazzunk erősebben: Egyenesen az ellensége. Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy télen a tároló helye fagymentes legyen vagy ha erre nincs lehetőség szobahőmérsékletre vigyük be az akkumulátor pakkot. Amennyiben egyáltalán nincs lehetőség fagytól mentes helyen tárolni több órát meghaladóan (pl. éjszakai műszak egy munkahelyen) akkor mindenképpen javasoljuk, hogy a nagyon kemény mínuszos téli napokon más közlekedési forma mellett döntsünk. Ilyenkor elektromos kerékpárral a felfagyott úton közlekedés egyébként is balesetveszélyes lehet.

Az elektromos kerékpárt nem szükséges minden használat után újratölteni. Elégséges ha megvárjuk, hogy a töltöttség körülbelül felére vagy esetleg 30-40%-ára merüljön. Ezután érdemes elkezdenünk tölteni az akkumulátort. Amennyiben nem használjuk huzamosabb ideig (pl. téli hónapok) 2-3 hetente érdemes rátölteni legalább 3-4 órát. Ezzel kedvezünk az élettartamának.
Az akkumulátort sem teljesen lemeríteni sem túltölteni nem szabad! Mindkét eset radikálisan ront az akkumulátor élettartamán ami az elektromos kerékpár lelke.

Érdemes azt is megemlíteni, hogy amikor ki-be dugjuk a töltőt akkor mutatóujjal érdemes leszorítani a töltő hüvely-keretet nehogy idővel meglazuljon. Csakúgy mint ahogy a háztartásban megszokhattuk: Ha a konnektorból kihúzunk egy villásdugó érdemes a konnektor keretet leszorítani legalább két ujjal.

Az elektromos kerékpároknál illetve elektromos robogóknál különösen igaz, hogy amennyiben kímélve, a fenti szabályokat betartva használjuk meghálálják a gondoskodást!
Évek alatt akár több ezer km-t is kiszolgál nekünk mindezt környezettudatosan a pénztárcánkat kímélve! Ez pedig közös érdekünk!

Bármilyen további kérdése van bátran forduljon hozzánk!

Posted on

Az elektromos kerékpározás örömei

Z-Tech Elektromos Kerékpár bélyegkép

Jócskán benne vagyunk a szezonban, mi több fogalmazzunk úgy hogy legújabb cikkünk írásakor (2020.07.15) csak az nem vette elő elektromos kerékpárját idén aki nem akarta. Márpedig aki kimarad az lemarad! Tartja a mondás. Éppen ezért szeretnénk pár pozitív gondolatot párosítani az elektromos kerékpározás mellé így akár azok is kedvet kaphatnak ehhez az innovatív közlekedési formához akik eddig bármilyen oknál fogva tartózkodtak tőle.

Az elektromos kerékpár továbbra is a legolcsóbb, legtisztább és -bátran jelentsük ki- legegészségesebb közlekedési forma! Az üzemanyag árak sajnos továbbra is szárnyalnak. Jócskán robbant a literenkénti ár így nyár közepére. Ennek a végét nem is láthatjuk, hiszen ha valami sajnos a drágulás az aminek biztosan nincsen vége. Akár pedelec rásegítéses elektromos kerékpárra akár elektromos robogóra pattan továbbra is elképesztő olcsó formája a közlekedésnek. Amennyiben km-re bontanánk le a költséget nem egész 2 FT-ra tudnánk becsülni minden egyes megtett km költségét.

Környezettudatosság tekintetében sem elhanyagolható az elektromos kerékpározás tisztasága. Hiszen a megtett napi távolsági rutinunk széndioxid kibocsátása az autóéhoz képest töredékét jelenti.
Az European Cyclist’ Federation azaz Európai Kerékpáros Szövetség egy tanulmányában ezt számszerűsítette: Elektromos kerékpárral mindösszesen 21 gramm széndioxid kibocsátást érünk el kilométerenként. Ebbe az értékbe a kerékpáros elfogyasztott élelmiszerét is hozzávették hiszen a pedelec üzemmódhoz szükséges az emberi izomerő. Ez az érték a személyautó esetében megközelítőleg 278 gramm ami bőven több mint tízszerese az elektromos kerékpárhoz képest.

Végül érdemes megemlíteni az elektromos kerékpározást, mint egészséges életformát. Mondani sem kell, hogy az izomerő rásegítés hozzájárul a napi rendszeres testmozgáshoz mely elengedhetetlen pozitív élettani hatásokat jelent a felhasználónak. Amennyiben összeköti a napi szükséges teendőket az elektromos kerékpározással így akarva akaratlanul is hozzájárul a napi testmozgáshoz. Nincs tovább halogatás, nincs a „majd holnap” hiszen bevásárolni, munkába járni napi szinten szükséges!
Mindemellett elsőre hihetetlen élményt nyújt az elektro- motor rásegítése elektromos kerékpározás közben. Az addig hagyományos kerékpározók egy meglepetés szerű rejtett energiát vélnek felfedezni mely láthatatlanul és csendben teszi a dolgát. Apropó csend! Nagyon fontos megemlíteni, hogy az elektromos kerékpár teljesen zajtalanul (vagy abszolút minimális zajhatással) teszi a dolgát. Az emberi idegrendszer számára kitűnő kikapcsolódás, hogy gyakorlatilag teljes csendben és nyugalomban tud közlekedni feltéve ha nem egy zajos és forgalmas úton halad melynek hangos mivoltáról a környező benzinüzemű járművek tehetnek, nem pedig a felhasználó elektromos kerékpárja.

Az elektromos kerékpározás előnyeit felsorolni szinte már-már végeláthatatlan mi mégis Önre bízzuk a döntést! Érdemes ebben gondolkodnia! Nézzen szét weboldalainkon és bármilyen kérdése van forduljon bizalommal a Rekord Mobil Kft. –hez! Érdeklődjön bátran!

Posted on

Mivel érdemes igazán közlekedni a hétköznapokban?

Polymobil Elektromos Kerékpár

Mivel érdemes igazán közlekedni a hétköznapokban?
Személygépjármű, elektromos kerékpár esetleg Robogó?

Napjaink egyik legfelkapottabb és kimeríthetetlen témája a közlekedés fejlődése. Ezzel párhuzamban az aktuális trendek alakulását mindig is érdemes volt figyelnünk, hiszen a célszerű közlekedési eszközünk választása elengedhetetlen a hétköznapi életünkhöz. Összehasonlító cikkünkben kitérünk az elektromos kerékpárok, robogók és személygépjárművek előnyeire, hátrányaira.

Jelenleg Európában -ezen belül Magyarországon- továbbra is a benzinüzemű autók használata a legnépszerűbb és széles körben elterjedt. Az autóknak egyetlen és nagy előnye (kétkerekű elektromos kerékpárokkal és robogókkal szemben ) a nagy utas és csomagtér. Főként családoknak elengedhetetlen közlekedési eszköz, hiszen a több fős famíliához rengeteg hely kell. Sajnos azonban itt ki is merült az autózás igazi előnye a robogókkal és elektromos kerékpárokkal szemben. Ezért nem is túlzó a gondolat; nagyon sokan a megkerülhetetlen szükség miatt tartanak akár több autót is a háznál. Pedig ha belegondolunk éves szinten igen jelentős költségeket vesz el a háztartásból.

A COVID-19 helyzet alatt az üzemanyag árak hagytak némi lélegzetvételt az autóval rendelkezőknek azonban alig telt el pár hónap és már drasztikusan ismételt árrobbanást tapasztalhatunk. A tavaszi helyzethez képest már közel 100 FT-al drágult a benzin, gázolaj ami minden egyes tankolásnál súlyos összeggel rövidíti az autóval rendelkezők pénztárcáját. Emellé kell kalkulálni az éves karbantartási költségeket amik egyes személygépjárműveknél több százezer forintot is jelenthet az éves biztosítási díjról nem is beszélve. Egy személygépjármű éves kötelezője többszöröse egy robogóéhoz képest (Az elektromos kerékpárnál pedig erről szó sincs).

Amennyiben az autó elengedhetetlen eszköz a háztartáshoz javasolhatunk egy kézenfekvő megoldást: Érdemes beszerezni egy elektromos kerékpárt vagy robogót mellé. Miért is? Hiszen a rövidtávú hétköznapi teendőket bőven elláthatjuk vele. Amennyiben az autó a garázsban pihen mi pedig elektromos kerékpározunk vagy robogózunk minden egyes megtett km a pénztárcánkat kíméli.

Elektromos kerékpárra pattanni nem csak, hogy költségkímélő még a környezetünket is óvjuk ezzel párhuzamban. A széndioxid kibocsátás nulla és mindemellett ha pedelec rásegítéses változat mellett döntünk akkor az izomerő rásegítéssel teszünk az egészségünkért is! Ebben az üzemmódban az állandó tempónk gond nélkül lehet 20-25km/h ami dinamikusnak mondható 5-10 km-es távon belül. Amennyiben hétköznapi úticéljaink ezt a távolságot meghaladja és akár szomszéd településre is sűrűn látogatunk bátran ajánlhatjuk a robogózást. 45-55km/h átlagtempójával és dinamikus gyorsulásával mindenképp hatékonyabban célba ér! Sőt! Mivel a parkolási díjak nem vonatkoznak segédmotorkerékpárra illetve kicsi helyfoglalása miatt akár uticélja bejárata mellett meg is állhat vele. Nincs többé hosszú kínos, feszült percek parkolóhely keresése alatt. Garantáltan stresszmentes közlekedésben lesz része!

Érdemes átgondolni a lehetőségeket hiszen a jó döntés garantáltan megtérül! Nézzen szét robogó és elektromos kerékpár kínálatunkban! Keressen minket bizalommal!

Posted on

Használjon Ön is elektromos kerékpárt a tisztább környezetért 2020-ban!

Z-Tech ZT-03 Elektromos kerékpár

Elektromos kerékpár, elektromos robogó

Újraindul a hétköznapi élet – és ezzel az elektromos kerékpározás – a rendkívüli Covid-19 helyzet után.

Való igaz elhamarkodott gondolatként is el lehetne könyvelni a kijelentést, de legyünk pozitívak!

Az Európai Unióban és Magyarországin is nyitnak a határok és egyre több helyen enyhülnek a korlátozások. Ezzel párhuzamban az elektromos kerékpárok, robogók piaca is újra felélénkülni látszik. A több hónapig veszteglő áruszállítás várva vártan beindul így az Ön által kiválasztott elektromos kerékpárt hamarosan új családtagként üdvözölheti. A rendkívüli helyzet ellenére az elektromos járműipar iránti érdeklődés töretlen, hiszen nem csak tiszta és környezetbarát hanem nem utolsó sorban költségtakarékos. Az üzemanyag árak nagyot zuhantak a leállás alatt, viszont ez a tendencia már most robbanásszerűen megfordult. Hétről-hétre lineáris emelkedést tapasztalhatunk ami az autótulajdonos családok számára több ezer forint többletköltséget jelent minden egyes hónapban. Ennek tudatában illetve a jó idő beköszöntével a helyes döntés most az elektromos kerékpárok és robogók mellett szól.

PEDELEC elektromos kerékpár

Amennyiben Ön megmaradna a hagyományos kerékpározás élménye mellett bátran ajánlhatjuk Pedelec meghajtású elektromos kerékpárjainkat. Ebben az esetben megmarad a kerékpározás élménye, hiszen izomerő hajtása mellett élvezheti az elektro-motor rásegítés előnyeit.

Mondanunk sem kell, hogy milyen pozitív élettani hatásai vannak a kerékpározásnak. Testet lelket karban tartja és nem mellesleg kíméletesen lehet tenni a mozgásszegény életmód ellen.

Ha inkább a dinamikus gyors közlekedés híve ebben az esetben bátran ajánljuk nagyobb teljesítményű elektromos robogóinkat. A nagyobb hatótáv és erősebb nyomaték garantáltan nem hagyja cserben a mindennapokban. Ebben az esetben megizzadni sem kell, hiszen semmilyen izomerőt nem szükséges hozzáadni a mozgási energiához. Elsősorban munkába járáshoz és hétköznapi közlekedéshez, nagy bevásárlásokhoz ajánljuk.

A jelenlegi rendkívüli helyzet igaz alábbhagyni látszik viszont mindezek ellenére hazánkban is továbbra javasolt az elővigyázatosság és körültekintés. Éppen emiatt a tömegközlekedés mellőzése továbbra is egy felelősségteljes döntés amihez az elektromos kerékpározás kitűnő választás lehet!

Használja ki a jó időt és töltse kint a szabad levegőn és élvezze a határtalan szabadságot amit ez a közlekedési forma nyújt Önnek!

Cégünk a Rekord-Mobil Kft. immáron 25 éve áll a kétkerekű közlekedési eszközöket használók rendelkezésére. Tekintse meg óriási elektromos jármű választékunkat és válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet!

Díjmentes tanácsadással állunk vásárlóink rendelkezésére.

Telefonon és e-mailben is elérhetőek vagyunk. Elérhetőségeink: https://elektromos-kerekparbolt.hu/kapcsolat oldalon vagy a honlapunk címsorában is megtalálható.

Várjuk megtisztelő érdeklődését!

Rekord-Mobil Kft. csapata

Posted on

Mi is az a PEDELEC kerékpár

Lofty 6 City 26" Elektromos KerékpárRöviden: a pedelec kerékpár az elektromos kerékpárok egy olyan változata, amelyen nincs gázkar.

Az elektromos motor a pedál tekerésekor kapcsol be automatikusan és segíti a haladást.

Az elektronika automatikusan érzékeli a tekerés sebességét és ennek megfelelőn szabályozza a teljesítményt. Ennek köszönhetően pille könnyű a tekerés az elektromos kerékpárral akár szembe szélben is.

A PEDELEC kerékpár a hatályos jogszabályok szerint kerékpárnak minősül, így nem kötelező rá jogosítvány és bukósisak sem.

Ha ön is kedvet kapott a pille könnyű kerékpározáshoz, látogasson el üzletünkbe és kérje kollégáink segítségét a vásárláshoz!

Távolabb lakik? Az sem gond! Kollégáink e-mailben és telefonon is állnak rendelkezésre részletes tájékoztatóval. A megrendelt termékeket házhoz is szállítjuk postai úton, vagy járművek esetén saját zárt furgonunkban.

Posted on

Vásároljon elektromos kerékpárt, és élvezze a komfortos utazás előnyeit!

A biciklik szerelmesei – a technika fejlődésének köszönhetően – nem csak hagyományos kerékpárok, hanem elektromos- vagy benzinmotoros kerékpárok is megtalálhatók.

Tornádó Elektromos Kerékpár bélyegkép
Tornádó Elektromos Kerékpár bélyegkép

Az elektromos kerékpárok az utóbbi időben rendkívüli népszerűségre tettek szert. Használatához semmilyen engedélyre nincs szükség!

Kínálatunkban használt és új termékek közül is válogathat, melyek rendkívül megbízhatóak és kedvező áron beszerezhetőek, ennek köszönhetően bárki számára elérhetővé válik a kényelmes utazás.

Elsősorban azok számára ajánljuk, akik ideális megoldást keresnek például a munkahelyükre történő bejutáshoz.

Választékunkban Több márka és számos típus is elérhető, így Ön az igényeihez mérten választhatja ki az ideális közlekedési eszközt.

Ha nem igazodik ki a technikai adatok között, kérje bátran kollégáink segítségét, akik készséggel állnak a vásárlók rendelkezésére!

Általuk forgalmazott elektromos kerékpár márkák: Lofty, Polymobil, Tornádó, Z-Tech

Élvezze Ön is a pedálozás nélküli utazást, vásároljon minőségi terméket kínálatunkból:

https://elektromos-kerekparbolt.hu/elektromos-kerekpar-uj/

https://elektromos-kerekparbolt.hu/elektromos-kerekpar-hasznalt/