REKORD-MOBIL KFT. Békéscsaba, Bajza u. 15. | Tel: +36 30 9451-436
00Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Az Elektromos kerékpár és elektromos robogó használata hideg időben

Ha szeretnénk ha nem: nyakunkon a hideg idő! Nagyon sokan amellett döntenek, hogy leteszik elektromos kerékpárjukat a téli hónapokra.

Több okból megfontolt döntés ez, hiszen felfagyott/jeges útviszonyok mellett kifejezetten nem javasoljuk a két keréken közlekedést legyen szó elektromos robogóról vagy elektromos kerékpárról. Azonban érdemes figyelembe vennünk, hogy a szokatlanul enyhe telek indokolják hogy ne nélkülözzük ezt a közlekedési formát egész télen. Másfelől sokak számára nincs más lehetőség és alternatíva ezért nem is tudják letenni így az év javarészében használják elektromos kerékpárjukat.

Mégis mire figyeljünk a téli hónapokban elektromos kerékpározás, robogózás használata közben?

Mielőtt elektromos járművünk védelméről esne szó előzze meg egy jóval fontosabb szempont: Az egészségügyi biztonság. Ezalatt nem feltétlen a balesetvédelmi ruházatra kell gondolnunk. Mindazonáltal a megfelelő bukósisak, kesztyű vagy akár protektorral ellátott kabát igen fontos lehet! Emellett ízületeink védelme a téli hónapokban kifejezetten fontos szerepet kap. A hideglevegő a gyengébb vérellátást kapott ízületekre hosszú távon káros hatással van. Éppen ezért ne spóroljuk meg a réteges öltözködést! Szakkereskedésünkben motorozáshoz kifejlesztett téli motoroskesztyűink tökéletes védelmet nyújt az elektromos kerékpár és elektromos robogó használatához. Nem érdemes ezen spórolni hiszen mindez az egészségünk kárára történik! Elektromos Kerékpár bukósisakjaink nem csak baleset esetén nyújtanak védelmet hanem elektromos kerékpározás közben is óvják a fejet és arcot a hideg menetszéltől. A plexis bukósisak változataink teljes arcrészt fednek le a hideg széltől.

Amennyiben megfelelő öltözékkel felkészültünk az elektromos robogózáshoz érdemes pár szót ejteni elektromos járművünk védelme tekintetében.

Az elektromos kerékpárok, elektromos robogók lelke az akkumulátor! Nagyon fontos, hogy a fagytól óvjuk amennyire csak lehetséges! Tárolása használaton kívül lehetőleg fűtött garázsban, helységben történjen. Egyes elektromos kerékpár modelljeink akkupakkja kivehető így akár azt külön be is lehet vinni a házba, lakásba. Tudunk olyan felhasználóról aki tizedik emeleti lakásába liftezik fel az akkumulátor pakkal ezzel is óvva a fagyás okozta károktól az elektromos kerékpár akkumulátorát.

Töltésnél érdemes figyelembe venni, hogy az elektromos kerékpár akkumulátor töltési hőmérséklete 15-20 celsius fok között az optimális. Éppen ezért nem túl célszerű a szabadég alatt tölteni nagyon hideg időben.

Téli rövid nappalok és az elnyúló sötét órák száma indokolja a megfelelő világítást és láthatósági mellény használatát. Nagyon fontos jól látszani a közlekedés többi résztvevője felé hiszen ezzel mi magunk teszünk egy balesetmegelőzési lépést.

Szakkereskedésünkben minden fent említett kiegészítőt megtalálja. Bármilyen további kérdése esetén illetve szaktanácsadással kapcsolatban keressen bátran minket!