Posted on

Mivel érdemes igazán közlekedni a hétköznapokban?

Polymobil Elektromos Kerékpár

Mivel érdemes igazán közlekedni a hétköznapokban?
Személygépjármű, elektromos kerékpár esetleg Robogó?

Napjaink egyik legfelkapottabb és kimeríthetetlen témája a közlekedés fejlődése. Ezzel párhuzamban az aktuális trendek alakulását mindig is érdemes volt figyelnünk, hiszen a célszerű közlekedési eszközünk választása elengedhetetlen a hétköznapi életünkhöz. Összehasonlító cikkünkben kitérünk az elektromos kerékpárok, robogók és személygépjárművek előnyeire, hátrányaira.

Jelenleg Európában -ezen belül Magyarországon- továbbra is a benzinüzemű autók használata a legnépszerűbb és széles körben elterjedt. Az autóknak egyetlen és nagy előnye (kétkerekű elektromos kerékpárokkal és robogókkal szemben ) a nagy utas és csomagtér. Főként családoknak elengedhetetlen közlekedési eszköz, hiszen a több fős famíliához rengeteg hely kell. Sajnos azonban itt ki is merült az autózás igazi előnye a robogókkal és elektromos kerékpárokkal szemben. Ezért nem is túlzó a gondolat; nagyon sokan a megkerülhetetlen szükség miatt tartanak akár több autót is a háznál. Pedig ha belegondolunk éves szinten igen jelentős költségeket vesz el a háztartásból.

A COVID-19 helyzet alatt az üzemanyag árak hagytak némi lélegzetvételt az autóval rendelkezőknek azonban alig telt el pár hónap és már drasztikusan ismételt árrobbanást tapasztalhatunk. A tavaszi helyzethez képest már közel 100 FT-al drágult a benzin, gázolaj ami minden egyes tankolásnál súlyos összeggel rövidíti az autóval rendelkezők pénztárcáját. Emellé kell kalkulálni az éves karbantartási költségeket amik egyes személygépjárműveknél több százezer forintot is jelenthet az éves biztosítási díjról nem is beszélve. Egy személygépjármű éves kötelezője többszöröse egy robogóéhoz képest (Az elektromos kerékpárnál pedig erről szó sincs).

Amennyiben az autó elengedhetetlen eszköz a háztartáshoz javasolhatunk egy kézenfekvő megoldást: Érdemes beszerezni egy elektromos kerékpárt vagy robogót mellé. Miért is? Hiszen a rövidtávú hétköznapi teendőket bőven elláthatjuk vele. Amennyiben az autó a garázsban pihen mi pedig elektromos kerékpározunk vagy robogózunk minden egyes megtett km a pénztárcánkat kíméli.

Elektromos kerékpárra pattanni nem csak, hogy költségkímélő még a környezetünket is óvjuk ezzel párhuzamban. A széndioxid kibocsátás nulla és mindemellett ha pedelec rásegítéses változat mellett döntünk akkor az izomerő rásegítéssel teszünk az egészségünkért is! Ebben az üzemmódban az állandó tempónk gond nélkül lehet 20-25km/h ami dinamikusnak mondható 5-10 km-es távon belül. Amennyiben hétköznapi úticéljaink ezt a távolságot meghaladja és akár szomszéd településre is sűrűn látogatunk bátran ajánlhatjuk a robogózást. 45-55km/h átlagtempójával és dinamikus gyorsulásával mindenképp hatékonyabban célba ér! Sőt! Mivel a parkolási díjak nem vonatkoznak segédmotorkerékpárra illetve kicsi helyfoglalása miatt akár uticélja bejárata mellett meg is állhat vele. Nincs többé hosszú kínos, feszült percek parkolóhely keresése alatt. Garantáltan stresszmentes közlekedésben lesz része!

Érdemes átgondolni a lehetőségeket hiszen a jó döntés garantáltan megtérül! Nézzen szét robogó és elektromos kerékpár kínálatunkban! Keressen minket bizalommal!