Posted on

Az elektromos kerékpározás örömei

Z-Tech Elektromos Kerékpár bélyegkép

Jócskán benne vagyunk a szezonban, mi több fogalmazzunk úgy hogy legújabb cikkünk írásakor (2020.07.15) csak az nem vette elő elektromos kerékpárját idén aki nem akarta. Márpedig aki kimarad az lemarad! Tartja a mondás. Éppen ezért szeretnénk pár pozitív gondolatot párosítani az elektromos kerékpározás mellé így akár azok is kedvet kaphatnak ehhez az innovatív közlekedési formához akik eddig bármilyen oknál fogva tartózkodtak tőle.

Az elektromos kerékpár továbbra is a legolcsóbb, legtisztább és -bátran jelentsük ki- legegészségesebb közlekedési forma! Az üzemanyag árak sajnos továbbra is szárnyalnak. Jócskán robbant a literenkénti ár így nyár közepére. Ennek a végét nem is láthatjuk, hiszen ha valami sajnos a drágulás az aminek biztosan nincsen vége. Akár pedelec rásegítéses elektromos kerékpárra akár elektromos robogóra pattan továbbra is elképesztő olcsó formája a közlekedésnek. Amennyiben km-re bontanánk le a költséget nem egész 2 FT-ra tudnánk becsülni minden egyes megtett km költségét.

Környezettudatosság tekintetében sem elhanyagolható az elektromos kerékpározás tisztasága. Hiszen a megtett napi távolsági rutinunk széndioxid kibocsátása az autóéhoz képest töredékét jelenti.
Az European Cyclist’ Federation azaz Európai Kerékpáros Szövetség egy tanulmányában ezt számszerűsítette: Elektromos kerékpárral mindösszesen 21 gramm széndioxid kibocsátást érünk el kilométerenként. Ebbe az értékbe a kerékpáros elfogyasztott élelmiszerét is hozzávették hiszen a pedelec üzemmódhoz szükséges az emberi izomerő. Ez az érték a személyautó esetében megközelítőleg 278 gramm ami bőven több mint tízszerese az elektromos kerékpárhoz képest.

Végül érdemes megemlíteni az elektromos kerékpározást, mint egészséges életformát. Mondani sem kell, hogy az izomerő rásegítés hozzájárul a napi rendszeres testmozgáshoz mely elengedhetetlen pozitív élettani hatásokat jelent a felhasználónak. Amennyiben összeköti a napi szükséges teendőket az elektromos kerékpározással így akarva akaratlanul is hozzájárul a napi testmozgáshoz. Nincs tovább halogatás, nincs a „majd holnap” hiszen bevásárolni, munkába járni napi szinten szükséges!
Mindemellett elsőre hihetetlen élményt nyújt az elektro- motor rásegítése elektromos kerékpározás közben. Az addig hagyományos kerékpározók egy meglepetés szerű rejtett energiát vélnek felfedezni mely láthatatlanul és csendben teszi a dolgát. Apropó csend! Nagyon fontos megemlíteni, hogy az elektromos kerékpár teljesen zajtalanul (vagy abszolút minimális zajhatással) teszi a dolgát. Az emberi idegrendszer számára kitűnő kikapcsolódás, hogy gyakorlatilag teljes csendben és nyugalomban tud közlekedni feltéve ha nem egy zajos és forgalmas úton halad melynek hangos mivoltáról a környező benzinüzemű járművek tehetnek, nem pedig a felhasználó elektromos kerékpárja.

Az elektromos kerékpározás előnyeit felsorolni szinte már-már végeláthatatlan mi mégis Önre bízzuk a döntést! Érdemes ebben gondolkodnia! Nézzen szét weboldalainkon és bármilyen kérdése van forduljon bizalommal a Rekord Mobil Kft. –hez! Érdeklődjön bátran!